International Alexander

International Alexander: consolidarea unui business puternic

International Alexander: consolidarea unui business puternic

O echipa unita – principalul avantaj competitiv al companiei. International Alexander si-a început activitatea în domeniul transportului de marfa în anul 2003, ca o companie independenta, cu capital 100% romanesc si unic proprietar. Astfel, prin implicare si comunicare, Simion Ioan Apreutese, unicul actionar si directorul general al companiei International Alexander, a reusit sa îsi urmeze visul de a construi o companie puternica pe piata transporturilor.

De-a lungul timpului, International Alexander a avut o crestere treptata si sigura, dezvoltand preponderent activitatea de transport pentru clientii din industria de automotive, precum si servicii personalizate pentru fiecare client.

Transportul – activitatea principala

Activand în domeniul transportului si de freight forwarding, International Alexander si-a dezvoltat constant serviciile oferite. În acest fel, a putut veni în întampinarea clientilor cu servicii de transport în regim ftl si ltl, transport express, transport maritim si aerian, servicii logistice, cross docking, depozitare, servicii de spalare ambalaje si chiar service auto.

„La începutul anului, am introdus un nou serviciu în portofoliul nostru, si anume spalarea de ambalaje, folosind masini profesionale. Am demarat acest proiect cu succes pentru unul dintre clientii nostri si treptat am dezvoltat noi parteneriate si în acest sector”, declara Simion Ioan Apreutese, unicul actionar si director general al International Alexander.

Totusi, activitatea principala a companiei a ramas transportul rutier, atat ftl, cat si ltl. În plus, transportul express îsi face simtita prezenta tot mai mult în activitatea International Alexander, mai ales pentru respectarea timpului de livrare, „just in time” fiind atat de prezent în zilele noastre. De aceea, pentru a se adapta cerintelor clientilor, International Alexander pune la dispozitia acestora sprintere si camionete pentru a putea livra marfurile urgente.

Cu un portofoliu vast de servicii în domeniul transportului si logisticii, principala activitate a International Alexander a ramas transportul rutier

De asemenea, departamentul de transport maritim si aerian, prin parteneriatele încheiate, poate gestiona cererile de acest tip de transport, punand la dispozitia clientilor servicii complete.

Portofoliul companiei este completat de serviciile logistice, cross-docking-ul fiind nelipsit, cu atat mai mult cu cat prin acest serviciu se ajunge la o eficientizare a costurilor.

„La cererea clientilor existenti si nu numai, depozitarea este un serviciu ce ne dorim sa îl dezvoltam, prin depozite proprii. Am demarat proiecte în acest sens si vom continua  dezvoltarea, în functie de cererile clientilor”, completeaza Simion Ioan Apreutese.

În plus, service-ul este parte componenta a serviciilor oferite de companie, fiind compus dintr-o echipa de profesionisti, pregatiti sa rezolve problemele tehnice.

Flota auto moderna

Pentru buna desfasurare a activitatii, flota auto se afla permanent în atentia companiei si beneficiaza de investitii contante. În acest sens, managementul societatii a decis sa se alinieze la standardele europene, prin schimbarea flotei auto cu Euro 6 si înlocuirea remorcilor cu unele noi, toate fiind acum remorci mega.

Investind constant în flota auto, managementul companiei a decis schimbarea atat a flotei, cat si înlocuirea remorcilor cu unele moderne

Astfel, în prezent, flota auto a International Alexander este compusa din peste 300 de capete tractor si 380 de remorci, plus sprintere si camionete. Datorita flotei auto numeroase si modernizate, transporturile efectuate de companie acopera întreg teritoriul Europei, conducerea firmei avand însa ca plan de viitor extinderea ariei de acoperire.

În plus, un alt atu care a contribuit la construirea unei companii puternice pe piata transportatorilor si la consolidarea pozitiei este echipa, conform directorului general al companiei: „Suntem o echipa unita, cu focus pe stabilitate si dezvoltare, ce prospecteaza si analizeaza în detaliu noi posibilitati de expansiune”.

Optimizare si dezvoltare

Pe langa investitiile constante în flota – pe care conducerea companiei doreste sa le continue si în viitor – cea mai recenta investitie efectuata de International Alexander este reprezentata de construirea propriului depozit.

Locatia depozitului este în Arad, pe autostrada Nadlac, pozitia aleasa fiind una strategica datorita proximitatii de vama. Astfel, cu o suprafata de 20.000 de metri patrati, cu posibilitate de extindere pana la 70.000 de metri patrati, depozitul cuprinde si parcare, spalatorie, service auto si serviciul de spalare ambalaje.

Cea mai recenta investitie a International Alexander a fost una strategica, alegand sa construiasca un depozit propriu în Arad, pe autostrada Nadlac

Pozitionarea International Alexander pe piata ca una dintre cele mai puternice companii din transporturi este demonstrata si de evolutia cifrei de afaceri a companiei. Astfel, daca la sfarsitul anului 2015 cifra de afaceri înregistrata de International Alexander a fost de 38 de milioane de euro, pentru sfarsitul anului curent, conducerea companiei preconizeaza o crestere consistenta, cifra de afaceri fiind estimata la valoarea de 45 de milioane de euro.

Bazandu-se pe trendul ascendent al companiei din ultimii ani, planurile de viitor ale International Alexander se focuseaza pe optimizarea businessului existent, dezvoltarea de noi parteneriate, construirea de noi depozite atat în Romania, cat si în Europa.

„Pe termen scurt, mediu si lung, misiunea noastra este de a pastra calitatea serviciilor si de a ramane un partener de încredere al clientilor nostri”, completeaza, în încheiere, Simion Ioan Apreutese, unicul actionar si director general al International Alexander.

citeste stirea pe Jurnal de afaceri

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share